LA REVOLUCIÓ

A Seratonia hi havia un aire de canvi entre el poble. Desprès d’anys de submissió i de vexacions a mans del regne veí, havien trobat uns líders que els hi prometien canvis. A la capital es van reunir Seratonins i Seratonines vinguts de tot el país per escoltar les promeses dels seus líders. Mentrestant a la capital dels seus veïns i dominadors els hi havia arribat la notícia del creixent remor revolucionari. Per això van decidir enviar uns censors que farien complir la llei i les normes per part dels Seratonins.

Veient el que estava a punt de succeïr els liders van encoratjar el poble per tal que resistís l’invasor i mantingués viva la revolució. Mentre el poble feia això, ells es tancarien a una sala buida per poder organitzar la revolució i determinar quin havia de ser el futur del poble de Seratonia. Els uns volien establir una comuna on tots serien feliços, els altres volien un païs on les empreses poguessin tenir tot allò que volguessin i els tercers volien un païs on tothom visqués en harmonia en una societat sense lleis ni normes. Van passar dies i setmanes tancats discutint. Cada dia pel matí les portes s’obrien per proporcionar menjar i beure als grans liders de la revolució, desprès es tancaven per no destorbar-los en la seva gran tasca amb el soroll del carrer.

Un any desprès van arribar a un consens de com havia de ser la revolució i la societat que en nasquès. Volien una societat on la propietat fos comuna, els empresaris tinguessin totes les facilitats del món i les normes no existissin. Satisfets i grassos van sortir a anunciar al poble les directrius acordades. Però en apareixer a la plaça van descobrir que la revolució ja havia acabat i una nova bandera onejava al centre.

LA REVOLUCIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s